TOORX RWX-500 € 769,-

€ 769,-

Toevoegen aan je wenslijst
Deel met een vriend(in)
support-man

Klanten support

Heb je vragen? Neem contact op met onze klantenservice...


GRATIS levering in gans België

ADVIES in onze showroom

  • Vliegwiel 9 kg
  • Opklapbaar
  • 16 weerstanden
  • Draadloze hartslagmeting

TOORX RWX-500 € 769,-

Productinformatie


De Toorx RWX-500 roeitrainer is enorm ruimtebesparend door de mogelijkheid om deze in te klappen. Daarnaast is deze roeier uitgerust met een magnetisch remsysteem zodat je uit 16 verschillende weerstanden kunt kiezen. Door de draadloze hartslagontvanger kun je makkelijk trainen op basis van je hartslag. Stel vier verschillende gebruikers in zodat je altijd toegang hebt tot al je persoonlijke gegevens.

Welke spieren train je met een roeitrainer?

Met een roeitrainer, ook wel ‘rower’ genoemd, wordt het hele lichaam getraind. Dit komt omdat je met roeien verschillende handelingen uitvoert: aanzetten, afzetten, trekken en terugrollen. Met een goede workout op een roeitrainer train je de bilspieren, benen (bovenbenen, kuiten, hamstrings en schenen), rugspieren, armen (biceps en triceps), schouders en buikspieren. Met de aanzet train je vooral de schenen, bilspieren en schouders. Het afzetten zet vooral de bil- en beenspieren, de kuiten en bovenbenen aan het werk. Tijdens de trekfase zijn je schouder- en rugspieren actief en gebruik je de biceps en triceps. Tijdens het terugrollen moeten je buikspieren aan het werk om in evenwicht te blijven.

Waar is een roeitrainer goed voor?

De bewegingen op een roeier zijn eenvoudig te leren. Trainen op een roeiapparaat zet alle spieren in het lichaam aan het werk. Daarnaast werk je met een roeimachine aan je uithoudingsvermogen en conditie. Dat heeft een gunstig effect op veel processen in het lichaam, zoals je bloeddruk, cholesterol- en bloedsuikerspiegel. Je werkt dus aan een algehele fitheid, waar je profijt van hebt tijdens andere sporten of activiteiten die meer inspanning vragen.

Kan je afvallen met een roeitrainer?

Een rower is prima geschikt om gewicht te verliezen. Met een half uur matig tot intensief trainen verbrand je al snel 300 tot 370 calorieën. Die verbranding gaat zelfs nog even door nadat je gestopt bent met trainen.

Specificaties

Remsysteem Elektrisch magneetremsysteem
Vliegwielgewicht 9 kg
Maximaal gebruikersgewicht 130 kg
Console Blue backlight LCD met smartphone/tablet houder
Functies Slagen/min, totaal aantal slagen, calorieën, tijd, afstand, hartslag, 500/TM, Watt, 4 HRC, Recovery, Manual, Race, 12 programma's en U1-U4 gebruikers
Zitting Gelagerd op aluminium rails
Weerstand verstelbaar 16 verschillende standen
Hartslag Draadloze ontvanger (5Hz) - borstband optioneel verkrijgbaar
Voetplaten Met straps
Netto gewicht 33 kg
Afmetingen opgebouwd 2220 x 510 x 975 mm
Afmetingen ingeklapt 960 x 510 x 1515 mm
Bruto gewicht 39 kg
Afmetingen van de doos 1340 x 235 x 650 mm
Aantal jaar garantie 2