MAXLIGHT L100W ce lll € 13,- € 12,-

 13,- € 12,-

Toevoegen aan je wenslijst
Deel met een vriend(in)
support-man

Klanten support

Heb je vragen? Neem contact op met onze klantenservice...


GRATIS levering !!!

ADVIES in onze showroom


  • 100 watt
  • 200 cm
  • Met reflector
  • Perfecte bruining

MAXLIGHT L100W ce lll € 12,-

Productinformatie

Maxlight; Maximaal licht, maximaal bruin

Als fabrikant onderscheiden we ons al 28 jaar door innovatief en kwalitatief mee te denken met de gebruikers en exploitanten van onze producten. Wij hebben u het selecteerwerk voor de beste bruiningslamp die past bij onze bruiningsapparatuur reeds uit handen genomen. De Maxlight range biedt de beste lampen, gemaakt in samenwerking met de meest gerenommeerde lampenfabrikanten, specifiek getest op onze apparatuur en ook zeer zeker geschikt voor apparatuur van onze concurrenten.

Wij bieden lampen in vijf verschillende lengten, met of zonder geïntegreerde gezichtsbruiner voor onze particuliere zonnebanken. De lengte van de meest voorkomende zonnelamp is 176 cm (men spreekt van 1,8M) met een wattage van 100. Hier is ook de meeste keuze in. Er zijn daarnaast ook nog zonnebank lampen met de afmeting 30cm, 50cm (de zogeheten spagheti lampen), 150cm en 190cm in diverse vermogens leverbaar voor particuliere zonnebanken. Als lengte en wattage overeenkomen, kan een zonnebanklamp zonder technische problemen vervangen worden door een zonnebanklamp van een ander merk of type. Let er wel op dat bruiningstijden mede afhankelijk zijn van het type lamp en daarom gewijzigd kunnen zijn. Ook de UV-klasse van het apparaat kan gewijzigd zijn.

De opgegeven levensduur van standaard zonnebanklampen is meestal 500 uur. Voor speciale en professionele zonnebanklampen kan de levensduur 800-1000 branduren zijn. De werkelijke levenduur van een zonnebanklamp wordt o.a. bepaald door de koeling van de zonnebank en lampen en de werking van de starters van de zonnebank. Gedurende de levensduur van een bruiningslamp neemt de sterkte geleidelijk af.

Wanneer een fabrikant een zonnebank op de markt brengt, dan moet die aan een aantal strenge eisen voldoen. Eén van deze eisen is dat een zonnebank voor particulier gebruik aan UV-klasse 3 voldoet. Natuurlijk voldoen al onze Hapro zonnebanken aan de aller strengste eisen, dus ook aan de eisen met betrekking tot de output van de lampen. Wanneer een particulier daarna besluit sterkere zonnebanklampen te monteren in de zonnebank dan kan het zijn dat het apparaat niet meer voldoet aan de UV-klasse 3 eis. De zogeheten ‘0,3-norm’ die sinds medio 2007 in Nederland van kracht is, wordt gecontroleerd en gehandhaafd door de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Deze norm is in opdracht van de Europese Unie opgesteld door een brede wetenschappelijke commissie, Scientific Committee on Consumer Products (SCCP). De norm stelt onder meer dat zonnebanken niet meer straling mogen afgeven dan 0,3 W/m2, oftewel: de kracht van de zon op de stranden van de Middellandse Zee rond het middaguur. Apparaten voor thuisgebruik zijn UV-3 type apparaten. UV-3-type apparaten vallen altijd ruim binnen de 0,3 norm, mits originele of gelijkwaardige lampen worden gebruikt. Een 0,3 certificaat wordt nooit bij lampen gegeven, maar bij een voor exploitatie bedoelde professionele zonnebank.

De prestatie van een zonnehemel of zonnebank is van veel factoren (buiten de zonnebanklampen natuurlijk) afhankelijk. De temperatuur van de bruiningslampen is erg belangrijk. Een evenwichtig gekoeld apparaat presteert beter als een apparaat wat te warm wordt of te koud blijft. De kwaliteit en vorm van de reflector van de zonnebank (bij non-reflector lampen) is ook erg belangrijk Alle particuliere apparaten behalve de Hapro Onyx en het semi-professionele apparaat Hapro Proline zijn uitgerust met een kwalitatief hoogwaardige reflectorplaat en non-reflector lampen. Een gewone bruiningslamp geeft licht aan alle kanten en het is dus belangrijk dat er zoveel mogelijk licht naar de juiste kant wordt gereflecteerd. In reflectormateriaal zit veel kwaliteitsverschil. De afscherming van de lampen door de acrylplaat is ook zo’n factor die een rol speelt. Ook hier zijn weer verschillende kwaliteiten en diktes toegepast. Hoe goed de kwaliteit ook is, een afscherming van acryl houdt minimaal 15% UV tegen.

Zijn zonnebank-TL-lampen met een ingebouwde reflector. Deze zonnebanklampen worden vooral toegepast in professionele zonnebanken, maar bij Hapro zitten ze standaard in de Hapro Onyx en het semi-professionele appartaat Hapro Proline. Het voordeel van deze lampen is dat ze aan een zijde met bijna dubbele intensiteit UV-licht uitstralen en daardoor geen reflectorplaat nodig hebben in de zonnebank. Deze lampen zijn alleen maar zinvol indien een zonnebank geen eigen reflector bevat en/of de zonnebanklampen heel erg dicht tegen elkaar aan gemonteerd zitten. (<1,5cm tussenruimte)

Een veel gevraagde lamp is de snelbruinlamp of snelbruiner. Wat is eigenlijk een snelbruiner? Er bestaat namelijk geen vaste omschrijving van het begrip “snelbruiner”. Het woord wordt erg veel gebruikt, omdat het dikwijls precies is wat de zonnebankgebruiker horen wil. In werkelijkheid is de snelheid van bruin worden afhankelijk van het huidtype van de persoon die bruin wil worden.

Specificaties

Conditie Nieuw model